Home

Nieuws

Prijzen Deense landbouwbedrijven dalen

Kopenhagen - De verkoopprijzen van landbouwbedrijven in Denemarken zijn verder gedaald.

Volgens de berekeningen van Danmarks Statistik leverden de prijzen, na twee jaar van stabiliteit, in de vrije handel in het vierde kwartaal rond de 13 procent in ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Per hectare resulteerde dat in een verkoopprijs van gemiddeld ruim 21.000 euro tegen ruim 24.000 euro daarvoor. Op de top van de markt in het derde kwartaal van 2008 noteerden de statistici een hectareprijs van gemiddeld ruim 37.000 euro.
In totaal heeft de landbouw daarmee 44 procent van de waarde van zijn onroerend goed ingeboet. De handel in landbouwbedrijven zakte eind vorig jaar ook flink in, namelijk met 20 procent in vergelijking met het derde kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.