Home

Nieuws 330 x bekeken

Premier Foods dik in het rood

Londen – Het Britse voedingsbedrijf Premier Foods heeft afgelopen jaar een operationeel verlies geleden van ruim 211 miljoen euro. Een jaar eerder kwam bij het in zwaar weer verkerende bedrijf nog een winst van 263 miljoen uit de bus.

Premier Foods’ omzet daalde afgelopen jaar met ruim 10 procent naar 2,4 miljard, wat grotendeels te wijten is aan het afstoten van een aantal activiteiten.
Premier Foods maakt brood, koek, vla en pap (Ambrosia), sauzen en een groot aantal andere typisch Britse merkproducten. Het bedrijf verkoopt de laatste tijd aan de lopende band activiteiten om de schuldenlast terug te dringen. In dat kader is Premier Foods er ook recent in geslaagd een nieuwe overeenkomst met de banken te sluiten.
Directeur Michael Clarke wil het liefste ‘een lijn trekken onder 2011’. Hij onderstreept echter dat het consumentenklimaat moeilijk blijft. “Onze prestaties in 2012 zijn tot dusverre in overeenstemming met de verwachtingen. Ik ben ervan overtuigd dat we het juiste team hebben om dit bedrijf ten goede te kern en ik ben erg positief over de toekomst.”

Of registreer je om te kunnen reageren.