Home

Nieuws 3 reactieslaatste update:9 mrt 2012

Pools zout gevonden bij Nederlandse bakker

Den Haag – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft Pools zout, waar mogelijk strooizout in is verwerkt, bij een Nederlandse bakker gevonden. Het zout is direct uit de handel gehaald.

Voor zover de NVWA heeft kunnen achterhalen, is dit de enige partij die aan Nederland is geleverd. Dat is donderdag bekendgemaakt.
Van de geleverde 500 kilo was nog 300 kilo in de bakkerij aanwezig, de rest is al verwerkt.
De autoriteit is een onderzoek begonnen naar Poolse voedingsproducten waarin mogelijk strooizout is verwerkt. Het strooizout is daar verkocht als zout voor menselijke consumptie. De Poolse autoriteiten onderzoeken nog of het zout gevaar voor de gezondheid kan opleveren.

Groentefabrikant Hak laat in reactie op de berichtgeving over Pools strooizout in Nederlandse etenswaren weten dat in haar producten geen Pools (strooi)zout wordt gebruikt.
”Hak gebruikt uitsluitend consumptiezout”, meldt het bedrijf. ”Dit type zout is geschikt voor de verwerking in levensmiddelen en dus menselijke consumptie. HAK krijgt consumptiezout geleverd van de Europese leveranciers Frisia zout en Südsalz.”

Laatste reacties

  • johndeere6910forever

    waarom strooizout haha foutje met zout bestellen?

  • groot7731

    De enige partij die aan Nederland is geleverd. Laat mij niet lachen, al vanaf 2003 hadden de Polen zelf al hun twijfels.

  • kalfje

    Maar goed dat het niet in veevoer terecht is gekomen,want dan zat de grens voor export van vlees al dicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.