Home

Nieuws 293 x bekeken

Paneldiscussies Efsa deels openbaar

Parma – Het Europese Voedselveiligheidsagentschap (Efsa) gaat bij een aantal bijeenkomsten van het wetenschappelijke panel geïnteresseerde toehoorders toelaten.

Om tot een advies over de veiligheid van een product te komen organiseert Efsa bijeenkomsten met een wetenschappelijke commissie of wetenschappelijk panel. Deze bijeenkomsten zijn besloten. De Efsa wil in het kader van transparantie en openheid nu een aantal van deze bijeenkomsten toegankelijk maken voor geïnteresseerden. De Efsa wil hiermee de kennis ondersteunen hoe de adviezen van Efsa tot stand komen.
De Efsa begint met een viertal bijeenkomsten in april die openbaar zijn. Het gaat om een panelbijeenkomst over plantgezondheid, een wetenschappelijke comitébijeenkomst, een panelbijeenkomst over biologische gevaren en een panelbijeenkomst over bestrijdingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.