Home

Nieuws 326 x bekeken

Overijssel negeert Bleker

Zwolle – De provincie Overijssel gaat de bouw van bedrijven met een omvang van meer dan 300 NGE niet blokkeren.

Gedeputeerde Staten leggen het verzoek van de Tweede Kamer en staatssecretaris Bleker naast zich neer om geen bestemmingsplanwijzigingen toe te staan voor bedrijven van meer dan 300 NGE en meer dan één bouwlaag.
Gedeputeerde Hester Maij (CDA) zegt dat de onderbouwing ontbreekt bij het verzoek van Bleker. ”We hebben het concreet over bedrijven van meer dan 250 koeien. Waarom moeten we vier jonge ondernemers die samen een bedrijf van meer dan 250 koeien opzetten daarin tegenhouden? Wij hebben in onze provincie bedrijven met meer dan driehonderd koeien die door mensen uit de gehele wereld worden bekeken, die voorlopen op het gebied van diervriendelijkheid en milieu.”
Groenlinks in Overijssel wil met een voorstel komen om in de provincie alsnog een bouwstop te realiseren voor bedrijven van meer dan 300 NGE.

Of registreer je om te kunnen reageren.