Home

Nieuws 1 reactie

’Ontpolderingsdiscussie blijft terugkomen’

Wageningen – De ontpolderingsdiscussie in het kader van natuursherstel langs de Westerschelde zal steeds opnieuw terugkomen. Dat verwacht Paul Roncken, universitair docent landschapsontwikkeling van de Wageningen UR.

Volgens hem is dit het moment om het roer om te gooien. ”De discussie over herstel van natuur in de Westerschelde zal – als je niks doet – steeds terug komen. Tegelijkertijd krijgt de traditionele landbouw het steeds moeilijker door hevige concurrentie uit bijvoorbeeld Oost-Europa”, zegt Roncken in de Zeeuwse krant PZC.

Hij pleit voor een nieuwe vorm van natuurherstel waarbij natuur, landbouw en recreatie samen gaan. Hiervoor zal langs de gehele Westersschelde een gebied komen met drie ingenieuze dijken achter elkaar, waarin het gebied langs de zee eerder onderstroomt dan het volgende en het derde gebied. Natuur heeft de overhand langs de zee, met productievelden voor vis en zoute teelten.

Roncken voorziet meer draagvlak voor inrichting met meerdere doelen, al zal zowel op gebied van natuur als landbouw in het gebied water bij de wijn moeten worden gedaan.

Eén reactie

  • Mels

    Leuke ideologie,maar wat voegt het toe,volgens mij zwemmen er nu ook vissen enz en als je de Westerschelde uitdiept zal dat niet schrikbarend veranderen,het leven krijgt meer ruimte en dan moet er nog meer ruimte bij,ik snap het verhaal niet en krijg steeds meer het idee dat dit een speeltuin is van de natuurclubs die menen dat de landbouw wel op kan hoepelen.Mijns inziens betekend het dat grond geen moer meer waard is,er kan zo iemand opstaan die zegt hier gaan we water maken,terwijl er wel veel mensen werkzaam zijn in het gebied en door de productie daar,in de periferie.Van een plas water eet het moeilijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.