Home

Nieuws 2226 x bekeken 4 reacties

Ontheffing bovengronds bemesten verlengd

Den Haag – De praktijkproeven voor het bovengronds uitrijden van dierlijke mest worden verlengd. Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw besloten.

De ontheffing voor de vereniging Noordelijke Friese Wouden en de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu wordt verlengd naar 1 september 2012. Eerder was de ontheffing van kracht tot 19 april van dit jaar. Bleker wil op basis van de resultaten van de proeven, na overleg met de Commissie van Deskundigen Meststoffen, een definitief besluit nemen over een eventuele langere verlening van de ontheffing.
Met de praktijkproef wordt gekeken of met een aangepaste bedrijfsvoering dezelfde resultaten kunnen worden bereikt met drijfmest breedwerpig bovengronds uitrijden, als met emissiearm injecteren.

Laatste reacties

 • Mulders

  hoop dat de injecteur ooit weer verleden tijd is. Lang leven de ketsplaat!

 • info58

  energiezuiniger en dus duurzamer. modern toch?

 • john deere 1120

  gewoon met be sproeier weer zo als voor die tijd

 • Mels

  En daar een tussenweg in,de ketsplaat is wel erg rigoreus,een arm met losse slangen die over de grond slepen zou al mooi zijn.Verdeling is dan altijd optimaal.
  Komt nog bij dat de huidige manier alle bodemleven dood maakt door de zure mest,zonder injecteren gaat alles er op vooruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.