Home

Nieuws 962 x bekeken 2 reacties

Meer omzet, minder winst voor Forfarmers

Lochem - De omzet van mengvoerfabrikant ForFarmers Group is afgelopen jaar met een kwart gestegen tot 5,2 miljard euro. Dat blijkt uit maandag bekend gemaakte cijfers.

Lochem - De omzet van mengvoerfabrikant Forfarmers Group is afgelopen jaar met een kwart gestegen tot 5,2 miljard euro. Dit maakte het concern gisteren bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2011. Het bedrijf verkocht een recordhoeveelheid van 2,5 miljoen ton voer, 7 procent meer dan in 2010. Ook de fors gestegen grondstofprijzen droegen bij aan de omzetstijging. Door een lagere marge was het nettoresultaat van de mengvoeractiviteiten 22 miljoen euro. Dit is fors lager vergelen met 2010. Een belangrijke oorzaak waren tegenvallende opbrengsten van dochtermaatschappij Cefetra. ForFarmers is grootaandeelhouder van deze internationale leverancier van grondstoffen. Door de lagere netto-winst krijgen leden van de coöperatie Fromfarmers minder dividend per aandeel uitgekeerd, vergeleken met 2010. Forfarmers zegt marktaandeel te hebben gewonnen in Nederland. Over aantallen klanten wil de onderneming echter niets zeggen.

Het bedrijf verkocht een recordhoeveelheid van 2,5 miljoen ton voer, 7 procent meer dan het vorige jaar. Ook de fors gestegen grondstofprijzen droegen bij aan de omzetstijging.
Door een lagere marge was het nettoresultaat van de mengvoeractivitetein met 22 miljoen euro vergelijkbaar aan vorig jaar.

Laatste reacties

  • Jonas Brabant

    5,2 miljard euro gedeeld door 2,5 miljoen ton voer is ruim 2000 euro per ton voer? Het voer is duur, maar zó duur??

  • John*

    520 miljoen is ook te weinig, misschien: 2,5 miljoen * 300 = 700 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.