Home

Nieuws

Olieprijs sinds december gestegen met 20 procent

Parijs - Door de spanningen rond Iran en de krappe olievoorraden is de olieprijs sinds december gestegen met 20 procent.

Dat meldt het Oil Market Report (OMR) van het Internationale Energie Agentschap in Parijs.
De olievoorraden van de OESO-industiele landen zijn lager dan hun vijfjarig-gemiddelde. De reservecapaciteit van de olieproducerende landen (OPEC) ligt onder de 3 miljoen vaten per dag. Olie-aanvoer uit de niet-OPEC-landen Syrië, Jemen en Sudan zijn afgesloten om politieke redenen. De uitvoer van olie uit de Verenigde Staten en Rusland zal naar verwachting gedurende dit jaar wel toenemen. De vraag naar olie zal dit jaar verder stijgen, schrijft het OMR. De prijs per vat is gisteren afgesloten op 126 dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.