Home

Nieuws

Nutreco vergroot positie in Brazilië

Amersfoort – Veevoerbedrijf Nutreco krijgt vrijwel het volledige Braziliaanse bedrijf Nutreco Fri-Ribe in handen. Nutreco vergroot haar belang in de joint venture van 51 naar 97 procent.

Het toegenomen belang moet Nutreco een goede basis bieden om verder te bouwen aan een sterke positie in een van ’s werelds belangrijkste groeimarkten in agricultuur en aquacultuur. Brazilië is de op twee na grootste diervoedingsmarkt van de wereld, met een jaarlijkse groei van 4 tot 5 procent.
Nutreco Fri-Ribe produceert premix en speciaalvoerproducten voor rundvee, varkens, pluimvee en verschillende vissoorten en garnalen. Het bedrijf is marktleider in garnalenvoer en een zeer sterke speler op de markt voor tilapiavoer. Nutreco heeft in Brazilië een omzet van 84 miljoen euro en biedt werk aan 470 medewerkers.
De overname is onderdeel van de strategie van het bedrijf om groei en rendementsverbetering te realiseren door middel van innovatieve en duurzame voeroplossingen. Nutreco richt zich hierbij vooral op voeroplossingen met een hogere marge, zoals premixen, speciaalvoer en visvoer en door uit te breiden naar de groeiregio’s Latijns-Amerika, Rusland, China en Zuidoost-Azië, waar zowel de productie als de consumptie van voedingsproducten op basis van dierlijke eiwitten het meest zullen toenemen.
Op de Amsterdamse beurs werd het overnamenieuws van Nutreco goed ontvangen. Het aandeel stond twee uur na opening beurs op een winst van 0,74 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.