Home

Nieuws

Nieuw plan verlagen waterschapslasten boeren Midden-Delfland

Den Haag – Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft opnieuw gesprekken gevoerd met boeren uit het waterschapsgebied Midden-Delfland.

De boeren kampen met extreem hoge waterschapslasten door de grote hoeveelheid infrastructuur in het gebied. ”Inzet is om voor 2013 met alle betrokkenen oplossing te vinden”, aldus Atsma.
In oktober kwam de staatssecretaris al tot overeenstemming met de Unie van Waterschappen (UVW), de lokale LTO en de gemeente Midden-Delfland over verlaging van de waterschapslasten in het gebied. Hiervoor was vanuit andere partijen, waaronder LTO Nederland, echter geen draagvlak, waardoor het voorstel niet gerealiseerd kon worden.
Atsma komt nu met een nieuw voorstel, waarin waterschappen zelf mogen bepalen of ze een groter aandeel van de lasten van infrastructurele werken bij de eigenaren van deze wegen en bruggen mogen leggen. Hierdoor worden de boeren in deze regio’s ontzien.
Staatssecretaris Atsma wil de nieuwe wetswijziging, die minder ingrijpend is dan het eerdere voorstel, zo snel mogelijk door de Tweede en Eerste Kamer leiden. De nieuwe wet moet per 1 januari 2013 van kracht worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.