Home

Nieuws 210 x bekeken

Nederlandse voedselprijzen in februari 2,8 procent hoger

Voorburg - Nederlandse voedselprijzen lagen in februari 2,8 procent hoger dan dezelfde maand een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het algemene prijspeil lag 2,5 procent hoger. In januari lagen voedselprijzen nog 2,3 procent hoger. Alleen de consumentenprijs van fruit, groenten en aardappelen daalden.
De sterkste stijging, 7,2 procent, wordt genoteerd bij oliën, boter en margarine. De prijs voor vlees lag in februari 4 procent en de prijs voor melk, kaas en eieren 4,1 procent hoger. Voor brood en graan wordt door consumenten 2,9 procent meer betaald.
De prijs voor groenten en aardappelen, bij het CBS één categorie, lag echter 4,3 procent lager dan een jaar eerder. De prijs voor fruit is 1,4 procent gedaald.

Bij de algehele inflatie valt met name de 7,8 procent gestegen benzineprijs op.

Of registreer je om te kunnen reageren.