Home

Nieuws 796 x bekeken

Nederland op drie na grootste voedselexporteur op Zweedse markt

Jönköping – Nederland is de op drie na grootste exporteur van voedings- en landbouwproducten op de Zweedse markt.

Dat blijkt uit een analyse van de rijksdienst landbouw in Jönköping. Het aandeel van Nederland op deze exportmarkt is 10 procent. Concreet leverde dat vorig jaar een waarde op van ruim 1,16 miljard euro. Dat was 4 procent meer dan in 2010. De drie grootste naar Zweden exporterende landen zijn Noorwegen, Denemarken en Duitsland. De totale export van voedsel en landbouwproducten naar Zweden groeide vorig jaar met 4 procent naar 11,4 miljard euro uitgaande van de valutakoersverhouding van vandaag. De Zweedse kroon ’zweeft’ vrij ten opzichte van de euro in tegenstelling tot de Deense kroon.

Of registreer je om te kunnen reageren.