Home

Nieuws

Nederland en Qatar samen in strijd tegen voedselprobleem Afrika

Doha - Nederland en Qatar willen samenwerken op het gebied van voedselzekerheid in Afrika.

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft hierover afspraken gemaakt met de Qataarse overheid. Qatar is zelf voor 90 procent afhankelijk van voedselimport, maar wil in 2023 voor 70 procent zelfvoorzienend zijn. Het land wil hiermee een voorbeeld zijn voor andere woestijnlanden.
Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben kennis en expertise, zowel met landbouwprojecten in Afrika als met methoden om met relatief weinig water voedsel te produceren. Bovendien is Nederland goed in waterbeheer. "Wij hebben de kennis en kunde, Qatar is een relatief rijke nieuwe en betrokken speler in de ontwikkelingswereld, we vullen elkaar goed aan", aldus Knapen.

Of registreer je om te kunnen reageren.