Home

Nieuws 339 x bekeken

Milieuraad tegen voorstel nationale regulering gen-teelt

Brussel – In de raad van Europese milieu-ministers en -staatssecretarissen in Brussel is geen meerderheid voor het voorstel van Denemarken om een EU-lidstaat zelf te laten beslissen of het wel of niet de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen toestaat.

Het voorstel van de Deense EU-voorzitter stuitte onder meer op weerstand van Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Nederland is voorstander van het voorstel.
Greenpeace reageert positief op de verwerping van het voorstel door de Milieuraad. Greenpeace noemde het voorstel zwak omdat er volgens de organisatie alleen zwakke gronden in stonden waarop een land de teelt kan weigeren. Het voorstel geeft volgens Greenpeace biotechnologiebedrijven de mogelijkheid om invloed uit te oefenen tegen een eventuele ban op de teelt.
Denemarken komt in juni met een nieuw voorstel voor de regulering van de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.