Home

Nieuws 229 x bekeken

‘Mexicaans landbouwbeleid op maat van grote ondernemingen gesneden’

Mexico-stad - Het Mexicaans landbouwbeleid is op maat van grote ondernemingen gesneden en verwaarloost de kleine boeren die het land minder afhankelijk zouden kunnen maken van de import van levensmiddelen.

De kritiek die de Belgische VN-rapporteur Olivier De Schutter gisteren in Genève liet horen, contrasteert met het applaus dat Mexico in januari op het Wereld Economisch Forum in Davos van de zwaargewichten in de voedingsindustrie kreeg. Dat meldt IPS.
De Mexicaanse president Felipe Calderón lanceerde in januari een Alianza Mexicana de Agronegocios para el Crecimiento Sustentable, een alliantie van landbouwbedrijven voor duurzame ontwikkeling. De Mexicaanse landbouwbegroting voor 2011 bedroeg ook 4,4 miljard euro, bijna het dubbele van het bedrag dat in 2000 beschikbaar was.

Of registreer je om te kunnen reageren.