Home

Nieuws 492 x bekeken

Mensenhandel in landbouw blijft probleem

Amersfoort – Het aantal aangiftes van mensenhandel, ook in de land- en tuinbouw, neemt toe. Dat heeft directeur Martin Sitalsing van Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) gezegd in het Radio 1-programma Villa VPRO.

Volgens de oud-korpschef van de politie in Twente staat de zaak met aspergeteler José Janssen niet op zichzelf.
Volgens cijfers van Comensha zijn in 2010 45 zaken van mensenhandel in de landbouw gemeld, en twee zaken in de voedingssector. In 2009 registreerde Comensha 56 zaken van mensenhandel in de landbouw en dertien zaken in de voedingssector. De cijfers van 2011 zijn nog niet definitief, maar duiden op een stijging van het aantal zaken.
De landbouw is na de prostitutie de belangrijkste sector waarbinnen mensenhandel speelt, aldus Comensha. In 2010 registreerde Comensha 797 gevallen van mensenhandel in de prostitutie.

Of registreer je om te kunnen reageren.