Home

Nieuws 348 x bekeken

’Meeste reconstructieprovincies heroverwegen reconstructiebeleid’

Den Haag – De meeste reconstructieprovincies zijn bezig met een heroverweging en herinrichting van het reconstructiebeleid.

Afhankelijk van deze heroverweging en het moment van wijziging van de Reconstructiewet concentratiegebieden besluiten provincies over het intrekken van de reconstructieplannen. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. De provincies moeten hiervoor wel goedkeuring krijgen van de ministeries van landbouw in infrastructuur en milieu.
Begin maart nam Noord-Brabant het besluit om de reconstructieplannen in te gaan trekken. ”Noord-Brabant heeft het reconstructiebeleid opgenomen in de andere plannen, zoals de Verordening Ruimte en Provinciaal Waterplan. Het intrekken van het reconstructiebeleid zal volgens de provincie geen gevolgen hebben voor lopende uitvoeringsprojecten”, aldus Bleker. Noord-Brabant zal binnenkort haar besluiten ter goedkeuring voorleggen aan de ministeries van landbouw en infrastructuur en milieu.
In het kader van het decentralisatieakkoord is ook afgesproken dat de reconstructie van zandgebieden en concentratiegebieden geen Rijkstaak meer is. Hiervoor zal het kabinet met een wijziging van de wet komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.