Home

Nieuws 3257 x bekeken

Maatschap Post is Drentse ondernemer van het jaar

De maatschap Ilona en Frank Post uit Nieuweroord is vanmiddag tijdens de dag van LTO Noord Drenthe uitgeroepen tot agrarisch ondernemer van het jaar 2011.

Zo'n 300 leden en relaties van LTO Noord Drenthe waren getuige van de uitreiking door juryvoorzitter Gedeputeerde Munniksma. " Het melkveehouderijbedrijf van de maatschap is een voorbeeld voor de Drentse agrarische sector. Op geheel eigen wijze uniek en origineel in haar aanpak", aldus de jury.  "Helderheid, transparantie en (persoonlijke) ontwikkeling staan hoog in het vaandel. Dit delen ze graag met de maatschappij, waar ze met beide benen middenin staan".

 

De overige juryleden waren A.A. Steenbergen (LTO Noord) en S.N.P.M. Weitenberg (Rabobank).

De twee andere genomineerden waren akkerbouwer Eric Emmens en het gemengde bedrijf met covergistingsinstallatie van Gert en Jannie Bouwhuis. Post was blij verrast met de prijs en gaf aan dat succes nooit alleen kan worden bereikt maar altijd in samenwerking met anderen. Dagvoorzitter Tom van 't Hek was het daarmee eens en gaf aan dat het belangrijk is om de samenwerking te zoeken, elkaar te vertrouwen op vakinhoud en kennis te delen. Dit laatste is van belang omdat een opleiding alleen tegenwoordig niet voldoende is. De ontwikkelingen gaan zo hard. De banen van nu bestonden 15 jaar geleden nog niet eens, aldus van 't Hek.

 

Voorzitter Siem Jan Schenk en Gedeputeerde Henk Brink noemden beiden dat boeren en tuinders niet bang moeten zijn voor veranderingen en niet te lang in het verleden mogen blijven hangen. De bijeenkomst had als thema 'ondernemen in een veranderende omgeving' en die zitten hem de komende tijd met name in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Brink adviseerde om vooral de tijd te nemen om alle veranderingen door te kunnen voeren. Hij voorziet dat de agrarische ondernemers er in 2020 klaar voor zijn en niet in 2014 zoals Monique Remmers van EL&I voorstelt. Arend Steenbergen ziet voldoende uitdagingen in het Natura 2000 dossier en het toekomstige landbouwbeleid.  "We kunnen de windrichting niet bepalen maar we kunnen wel in de zeilen gaan hangen om de goede koers te bepalen en daar gaan we alles aan doen".

Boerderij Vandaag

Of registreer je om te kunnen reageren.