Home

Nieuws 2 reacties

LTO: bedrijf voor vijf inkomens acceptabel

Den Haag – LTO Nederland vindt veebedrijven waar gemiddeld vier tot vijf personen hun inkomen mee verdienen qua schaalgrootte acceptabel. Dat meldt de organisatie. Voorzitter Albert Jan Maat benadrukt dat grotere bedrijven volgens de belangenorganisatie niet per se onacceptabel zijn. ”Het is meer een verkenning.”

LTO hekelt de ambivalentie vanuit de politiek. ”Eigenlijk is nog steeds niet duidelijk wat men wil, en dat schept onnodig onzekerheid bij boeren”, aldus Maat. ”De discussie loopt nu alweer even en dan verwacht je toch een keer een visie of richting.” Bij gebrek daaraan kijkt de belangenorganisatie zelf naar mogelijke criteria of streefwaarden.
LTO blijft uitgaan van de kracht van gezinsbedrijven, en de organisatie denkt dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse landbouwbedrijven geen ambitie heeft groter te groeien dan een familiebedrijf. Veel ondernemers zien daarin juist een bedreiging voor het voortbestaan van het eigen bedrijf.
LTO doet de mededeling vooruitlopend op de grote manifestatie tegen megastallen die zaterdag in Amsterdam plaatsvindt. De manifestatie wordt ondersteund door onder meer PvdA, de SP, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, Milieudefensie en Greenpeace. Vanuit de politiek betalen Groenlinks en de Partij voor de Dieren ook mee aan de organisatie.
Maat zelf zal niet bij de manifestatie aanwezig zijn. ”We moeten de weerstand niet groter laten lijken dan hij is.”

Laatste reacties

  • Koeienboer Jannes

    ???? een beetje gem. fam. bedrijf is qua omzet al verantwoordelijk voor 5 x modaal inkomen...

    denk aan voerleverancier, loonwerkt, etc.

  • politiek

    ik lees elders dat een veehouderijbedrijf zich moet voorstellen en open en transparant moet zijn naar de buren en omgeving. Vleesfabriek Tonnie,s zou een grote voorbeeld zijn voor Vion door een promoter te zijn voor voetbal , aldus van Doorn. De heer Maat schaamt zich door de gemaakelijkste weg te kiezen en dus gewoon weg te blijven. Je moet inderdaad de weerstand niet groter lijken dan hij is , maar los je dat op door weg te blijven of ......

Of registreer je om te kunnen reageren.