Home

Nieuws

LTO Noord Flevoland: totaal andere aanpak natuur is nodig

Lelystad – LTO Noord Flevoland wil een geheel andere aanpak van natuuraanleg nu de aanleg van natuurgebied Oostvaarderswold door de Raad van State is afgekeurd.

LTO Noord vindt dat het tijd is om in Flevoland fundamenteel de discussie te voeren over de invulling van natuur. ”Grootschalig hectares opkopen om nieuwe natuur te maken, is een te dure en riskante manier gebleken”, aldus LTO Noord. Ze vinden dat de agrarische sector een belangrijke rol kan spelen bij de recreatie- en natuurwensen van de stedelijke bevolking. Natuurcompensatie kan volgens de organisatie beter door kwaliteitsverbetering in bestaande natuurgebieden en door agrarisch natuurbeheer, dan door het veranderen van landbouwgrond tot natuurterrein.

Of registreer je om te kunnen reageren.