Home

Nieuws

LTO Nederland: minister moet Tennet terugfluiten

Emmeloord – LTO Nederland vindt dat minister Melanie Schultz van Haegen netwerkbeheerder Tennet tot de orde moet roepen. Tennet wil gebruikmaken van de mogelijkheid om agrarisch ondernemers in de gemeente Noordoostpolder via een gedoogplicht-procedere te verplichten mee te werken aan de aanleg van een elektriciteitsleiding door hun grond.

Volgens LTO Nederland is de gedoogplicht ”een ernstige inbreuk op het eigendomsrecht die slechts onder strikte voorwaarden kan worden gerechtvaardigd. De werken waarvoor de gedoogplicht kan worden ingeroepen, moeten van publiek belang zijn.”


LTO Nederland vindt dat Tennet niet genoeg heeft gedaan om met de betrokken ondernemers tot overeenstemming te komen. De landbouworganisatie zegt dat Tennet de boeren al meer dan een jaar aan het lijntje houdt en hen ”onder druk zet om onder dubieuze voorwaarden een contract te tekenen. Vervolgens zeggen ze tegen de overheid dat ze alles in het werk hebben gesteld om tot een middelijk akkoord te komen. In IJsselmuiden ligt de leiding al in de grond en hebben de boeren nog geen cent ontvangen.”

Anne Mieke Ravenhorst

Of registreer je om te kunnen reageren.