Home

Nieuws 206 x bekeken

Kritiek RvS op aanpak fraude op arbeidsmarkt

Den Haag – De Raad van State is kritisch over de hardere aanpak van fraudeurs op de arbeidsmarkt.

Minister Henk Kamp en staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) willen fors hogere straffen voor uitkeringsfraude en bedrijven die bij herhaling personeel onderbetalen en zich schuldig maken aan illegale arbeid. Maar het adviesorgaan van de regering vraagt zich af of dat nodig is en niet eerst gewerkt moet worden aan goede handhaving.
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd advies van de Raad over een wetsvoorstel van Kamp en De Krom. Vorig jaar maart kondigden de twee VVD-bewindslieden aan dat ze met een hardere aanpak zouden komen, waarbij fraudeurs hun uitkeringsrechten kunnen verliezen en boetes wel tien keer hoger kunnen uitvallen dan nu.

Of registreer je om te kunnen reageren.