Home

Nieuws 538 x bekeken

Koffeman doet aangifte na fout bij ruimen kalkoenen

Den Haag – Bij de ruiming van de kalkoenen op het besmette bedrijf in Kelpen-Oler zijn inderdaad dieren bijgekomen.

Dat bevestigt directeur Ruud Laarman van het bedrijf TCC (Total Culling Systems), dat in opdracht van de NVWA de ruiming verzorgde. ”Dat mag niet gebeuren, maar het is wel gebeurd. Dat spijt ons bijzonder. Het is een technisch ingewikkeld verhaal om uit te leggen, maar iedere situatie is weer anders”, aldus Laarman, die zegt dat de Belgische bedrijven ACP en Carbolin geen enkele blaam treffen.
Eerste Kamerlid Nico Koffeman van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan van ernstige dierenmishandeling. Koffeman deed dat vanwege de fouten die gemaakt zijn bij het vergassen van kalkoenen in Kelpen-Oler. Staatssecretaris Henk Bleker weigerde aangifte te doen, waarop Koffeman dat deed.

Of registreer je om te kunnen reageren.