Home

Nieuws 210 x bekeken

Kamperveense boeren twijfelen over hoorcommissie ELI

Den Haag – Kamperveense veehouders vragen zich af of de bezwarencommissie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie voldoende afstand neemt om een goed oordeel te geven over de bezwaren tegen het ruimen van hun bedrijven tijdens de MKZ-crisis in 2001.

Woordvoerster Harriët van ’t Oever zegt dat de desinteresse van mensen van het ministerie stuitend was.
Tijdens de zitting betoogden de betrokken dertien Kamperveense boeren dat hun bedrijven in 2001 ten onrechte geruimd zijn. De grondslag voor het besluit tot ruiming deugde volgens de boeren niet.
Destijds zijn in Kamperveen dertien bedrijven geruimd met in totaal ongeveer tweeduizend dieren. De ruiming was het gevolg van een besmettingsverklaring in het Gelderse Oosterwolde. Volgens de boeren deugde die verklaring niet.
Van ’t Oever meldt dat de vooringenomenheid van de hoorcommissie tijdens de zitting al aan de orde is gesteld. Volgens de vertegenwoordiger van de Kamperveense boeren leek het alsof de boorcommissie vooroverleg had gehad met de ambtenaren, die de belangen van het ministerie verwoordden. ”Het leek alsof we na elf jaar nog niet serieus worden genomen”, aldus Van ’t Oever.

Of registreer je om te kunnen reageren.