Home

Nieuws 600 x bekeken 1 reactie

Kamp: meldpunt leidt niet tot minder export

Den Haag – Het meldpunt voor overlast van werknemers uit Midden- en Oost-Europa van de PVV leidt niet tot een afname van economische groei.

Dat zegt minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens het debat over arbeidsmigratie in de Tweede Kamer.
Kamp werd door ministers uit Roemenië, Bulgarije en Polen in Brussel aangesproken over het omstreden meldpunt van de PVV. Hij heeft hierop uitleg gegeven over het standpunt van de regering en verteld dat de PVV een politieke partij is, die niet in de regering zit. Kamp heeft zelf geen mening gegeven over het meldpunt.
Tijdens het debat over arbeidsmigranten diende CDA-kamerlid Eddy van Hijum een motie in waarin hij de regering om in overleg met gemeenten, de betrokken sectoren en het UWV concrete afspraken te maken dat in ieder geval 25 procent van de vacatures in onder andere de land- en tuinbouwworden ingevuld door Nederlandse werklozen. Minister Kamp wil dat alle vacatures, ook in de sectoren waar een grote vraag naar werknemers is, worden ingevuld met Nederlandse werklozen.
Kamp bestempelt het voorstel van Van Hijum als ’los van de werkelijkheid’ om alle in de sectoren waar tekorten zijn een kwart van vacatures in te vullen met werklozen. Kamp wil deze sectoren er wel op aanspreken waarom er zoveel Oosteuropeanen werken. Kamp zegt dat hij met de land- en tuinbouwsector bezig is met een onderzoek naar de belemmeringen waarom Nederlandse werknemers niet in de sector werkzaam zijn.
De motie van PvdA-kamerleden Martijn van Dam en Mariëtte Hamer, waarin ze vragen om de huisvesting en werk te scheiden, waardoor werknemers niet meer op het erf van de ondernemer mogen verblijven, werd door Kamp ontraden.

Eén reactie

  • gerstiroma

    de controle op werkweigeraars moet beter, dit is belangrijker dan de dieren politie

Of registreer je om te kunnen reageren.