Home

Nieuws 253 x bekeken

K+S na prima 2011 ook optimistisch over lopend jaar

Kassel – Kunstmest- en kalizoutconcern K+S Gruppe heeft het resultaat in 2011 met 37 procent verbeterd naar 976 miljoen euro voor belasting en financieringskosten. De omzet deed het iets kalmer aan maar steeg niettemin met 11 procent naar 5,2 miljard. De concernleiding is er dik tevreden mee, zo laat directietopman Norbert Steiner weten bij de presentatie van de jaarcijfers.

De voor het Duitse concern verheugende resultaatontwikkeling was te danken aan een grote vraag naar kunstmest terwijl ook de zoutbedrijvigheid zich van de sterke kant liet zien. Hoewel de vraag en de prijzen in het 4e kwartaal enige afmatting begonnen te vertonen gelooft Steiner ook in een gunstige afloop van 2012. K+S denkt te kunnen blijven profiteren van de goede inkomensmogelijkheden van de boeren. De landbouwgrondstoffenprijzen zijn momenteel nog goed en als dat zo blijft, stuwt dat naar verwachting ook de vraag naar de producten die K+S op de plank heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.