Home

Nieuws

Jurist verbluft over voorgekookte hoorzitting

Den Haag - Jurist Joost de Rooij zegt verbluft te zijn over de voorgekookte vragen tijdens de hoorzitting over de mond- en klauwzeer in Kamperveen.

De jurist is vooral verbaasd dat de voorzitter van de hoorcommissie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,  niet eerlijk toegaf dat er afstemming was geweest tussen de hoorcommissie en de deskundigen van het ministerie. Achteraf bleek dat er afspraken waren geweest over de vragen die gesteld werden.

“Dit heb ik op deze manier niet eerder meegemaakt”, zegt De Rooij. De jurist vindt het vooral ernstig, omdat door het gedrag van de hoorcommissie het vertrouwen van de betrokken boeren in de overheid opnieuw is geschaad. “De boeren uit Kamperveen  hebben door de hele procedure die al elf jaar loopt toch al weinig vertrouwen, en dat wordt door zo’n houding alleen maar versterkt.”
De vooringenomenheid van de hoorcommissie heeft verder geen gevolgen voor de juridische gang.

Of registreer je om te kunnen reageren.