Home

Nieuws 202 x bekeken

JBS vergroot aandeel in Pilgrim’s Pride

São Paulo - Het Braziliaanse vleesconcern JBS heeft voor 107,6 miljoen dollar (82,4 miljoen euro) zijn belang in Pilgrim’s Pride vergroot van 64 naar meer dan 75 procent.

Pilgrim’s Pride’s oprichter Bo Pilgrim besloot zijn aandeel te verkopen nadat het bedrijf de laatste weken op de beurs fors aan waarde won. Pilgrim blijft wel adviseur.
JBS nam in 2009 een meerderheidsbelang in Pilgrim’s Pride. Laatstgenoemde geldt als grootste kippenslachter in de VS, terwijl JBS internationaal de grootste rundvleesproducent is. Pilgrim’s Pride maakte de jaren voor de overname forse verliezen en noteerde ook het afgelopen kwartaal nog een verlies van 85 miljoen dollar.
De vooruitzichten voor Pilgrim’s Pride lijken te verbeteren. Het Amerikaanse ministerie van landbouw verwacht dat de prijs voor kippenvlees dit jaar gemiddeld 14 procent hoger zal liggen dan het gemiddelde over 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.