Home

Nieuws 259 x bekeken

In 2011 voor lagere waarde bouwvergunningen aangevraagd

Voorburg - In 2011 is tot en met november voor 527 miljoen euro aan bouwvergunningen voor stallen en schuren aangevraagd.

Een jaar eerder kwam het bedrag tot en met november uit op 557 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De markt voor kassen krabbelt volgens de cijfers voorzichtig op.
De bouwvergunningen die in 2011 tot en met november voor stallen en schuren zijn aangevraagd, zijn goed voor 2,5 miljoen vierkante meter, net zoveel als de twee jaren ervoor. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het bouwen van schuren en stallen zo’n 5 procent goedkoper is geworden of dat de stallen en schuren een goedkopere uitrusting krijgen.
Bouwbedrijven wijzen op toegenomen concurrentie op de bouwmarkt. Grote spelers die zich geconfronteerd zien met weinig behoefte aan nieuwe woningen en gebrek aan grote infrastructurele projecten. Ze dingen daarom bij aanbestedingen voor agrarische projecten mee.
In 2010 werd in de eerste elf maanden voor een waarde van 20 miljoen euro aan vergunningen voor nieuwe kassen aangevraagd, wat toen een halvering was ten opzichte van 2009. In 2011 is voor 54 miljoen euro aan vergunningen voor kassen aangevraagd, aldus het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.