Home

Nieuws 1855 x bekeken 2 reacties

Importstop van Rusland treft ook varkensvlees

Moskou – Rusland breidt de aangekondigde importstop voor alle levende dieren uit de EU uit met een importverbod op Europees vlees. Dat meldt de Russische veterinaire dienst.

De importstop voor levende dieren is afgegeven omdat Rusland  volgens de veterinaire dienst te weinig veiligheidsgaranties van de EU krijgt over de risico’s van het Schmallenberg-virus. Hier had Rusland in januari dit jaar al om had gevraagd.
De reden waarom het aangekondigde importverbod voor levend vee nu is uitgebreid met varkensvlees heeft een andere reden.
Volgens de Russische autoriteiten zijn er afgelopen maand een aantal partijen varkensvlees met een lage kwaliteit uit de EU geimporteerd.
Totdat de EU uitleg geeft over de oorzaak van de slechte kwaliteit voegt Rusland het varkensvlees bij het importverbod wat al voor Schmallenberg was afgekondigd.
Het importverbod zou 20 maart in moeten gaan. De reden waarom Rusland het importverbod niet per direct heeft afgekondigd, is omdat het land de  Europese landen de tijd wil geven om te kunnen anticiperen op deze maatregel.
Deze week zijn er in Nederland geen nieuwe besmettingen aangetoond van het virus. Het aantal bedrijven waar het virus is aangetoond blijft daarmee staan op 101 schapenbedrijven, 38 rundveebedrijven en 5 geitenbedrijven.
Het aantal meldingen van verdachte lammeren of kalveren loop nog wel op. Tot gisteren zijn er 862 meldingen binnengekomen. Dit zijn er 22 meer dan dinsdag.

Laatste reacties

  • brabantsduitserke

    kwats, dat doen ze alleen maar om de prijs te drukken ,voor niks willen ze alles

  • info140

    Wat een rijke fantasie hebben die Russen toch!
    Nu nog eens iets bedenken om die varkenspest in Rusland weg te toveren....

Of registreer je om te kunnen reageren.