Home

Nieuws

Iglo in de etalage

Londen – Het diepvriesmerk Iglo is door zijn eigenaar, investeringsmaatschappij Permira, in de etalage gezet.

Permira kocht Birds Eye Iglo vijf jaar geleden van Unilever maar wil er nu van af. Het diepvriesbedrijf haalde vorig jaar een omzet van meer dan 1,1 miljard euro en Permira hoopt met de verkoop ruim 3 miljard op te halen.
In de financiële wereld worden echter vraagtekens gezet of Iglo wel snel te verkopen zal zijn. Op dit moment staat een groot aantal voedingsbedrijven al in de verkoop zodat de concurrentie groot is. Zo willen de investeerders Blackstone en PAI Partners al tijden af van United Biscuits, in ons land eigenaar van Verkade, terwijl bijvoorbeeld ook het noodlijdende Britse Premier Foods voortdurend met dochterbedrijven loopt te leuren.
Eerder deze maand lukte het Procter & Gamble wel haar dochter Pringles van de hand te doen aan Kellogg’s maar ook dat bedrijf had al langere tijd in de verkoop gestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.