Home

Nieuws 474 x bekeken

Helft agrarisch ondernemers actief op sociale media

Dronten – Steeds meer agrarisch ondernemers zijn actief op Youtube, Twitter, Facebook of Linkedin. Dat blijkt uit onderzoek dat Prosu Databased Marketing heeft uitgevoerd onder een groep van 400 akkerbouwers, melkveehouders, varkenshouders en glastuinders.

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd in maart, blijkt dat de helft van de agrarisch ondernemers op een of meer van de genoemde sociale media actief zijn. Die activiteit bestaat vooral uit kijken en lezen. Met name Youtube, de website voor filmpjes, is populair, zegt Peter Arkenbout van Prosu.
Volgens Arkenbout is er wel verschil tussen verschillende sectoren. De glastuinbouw loopt bij voorbeeld meer voorop als het gaat om het gebruik van smartphones en zogenoemde tablets.

Of registreer je om te kunnen reageren.