Home

Nieuws laatste update:23 mrt 2012

Grote brand Steenbergen onder controle

Steenbergen – Een hal van een tuindersbedrijf in Steenbergen is dinsdag getroffen door een grote uitslaande brand. Die ging gepaard met veel rookontwikkeling door brandend isolatiemateriaal.

De brand brak rond 16.20 uur uit en was om 19.45 uur onder controle, aldus een woordvoerder van de politie. Het nablussen duurt nog enkele uren.
In de loods (100 bij 40 meter) werd broccoli gesneden en verpakt. Er lag kunstmest opgeslagen. Veel rook ging richting Standdaarbuiten, Oud Gastel, Stampersgat en Fijnaart. In Steenbergen en omliggende plaatsen verrichtte de brandweer metingen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen of concentraties gemeten.
De brandweer zette 75 man aan het werk en slaagde erin een verblijf voor Poolse medewerkers van het bedrijf nog te redden. Het is wel beschadigd en de Polen kunnen er voorlopig niet terecht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De schade is aanzienlijk.
De betrokken gemeenten bekijken woensdag bij daglicht waar en en hoeveel roetdeeltjes zijn neergekomen. Aan de hand daarvan worden, indien nodig, aanvullende maatregelen genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.