Home

Nieuws 2 reacties

Groot graanhandelsbedrijf in de verkoop

Omaha - Graan- en kunstmesthandelsbedrijf Gavilon Group staat in de verkoop. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Het bedrijf uit Nebraska kan circa 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) opbrengen. De verkoop leidt vermoedelijk tot een verdere concentratie in de door enkele partijen gedomineerde internationale graanhandel.
Gavilon Group was tot 2008 vroeger de handelsarm van het voedingsconcern ConAgra, en is momenteel in handel van een serie durfinvesteerders waaronder Ospraie Management en Soros Fund Management. Het bedrijf realiseerde in 2011 een omzet van 12,5 miljard dollar (9,5 miljard euro).
Onder de geïnteresseerde partijen zijn het Amerikaanse Bunge, Zwitserse Glencore, Japanse Mitsui en Singaporese Wilmar. De eerste biedingsronde vindt volgens Bloomberg’s bronnen begin maart plaats.

Laatste reacties

  • pdenh1

    Het is typisch, dat Cargill niet onder evt.geinteresseerden genoemd wordt, wel Bunge en Glencore. Cargill is toch veruit de grootste handelaar in agrarische grondstoffen , wereldwijd. In elk geval kan er een verdere concentratie van de handel plaatshebben, tenzij Japanners en/of Zwitsers koper worden.

  • doi_iung

    Het is niet zo dat Cargill veruit de grootste agro handelaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.