Home

Nieuws

Groot bosbrandgevaar in Brabant

Breda – In het midden en westen van Brabant is een verhoogde kans op natuurbranden. De veiligheidsregio heeft code oranje afgekondigd.

Dat is het op één na hoogste niveau. Volgens de brandweer is dat bijzonder zo vroeg in het jaar. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst op 10 april.
Omdat er de afgelopen weken weinig regen is gevallen, zijn de natuurgebieden erg droog. Als er brand uitbreekt, is de kans groot dat de brand zich snel uitbreidt. De brandweer rukt bij code oranje met extra materieel en personeel uit.
De wachttoren op het Belgische deel van de Kalmthoutse Heide is sinds vorige week bezet. Daar wordt de droogte en het brandgevaar in de gaten gehouden. Dinsdag werd daar code oranje afgekondigd. Het midden en westen van Brabant volgen dan automatisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.