Home

Nieuws

Goed jaar voor Plus-supermarkten

De Bilt – Detailhandelsbedrijf Sperwer Groep, bekend van de supermarktketen Plus, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 11,3 miljoen euro.

Dat is een ruime verdrievoudiging ten opzichte van 2010. Het bedrijf profiteerde van sterkere verkopen bij de Plus-winkels, zo maakte het woensdag bekend.

De consumentenomzet van de Plus-supermarkten steeg met 2,9 procent tot 1,965 miljard euro. Dat is volgens het bedrijf te danken aan verbetering van de winkelformule en investeringen in naamsbekendheid en imago. De netto-omzet van Sperwer Groep, die als coöperatie goederen en diensten levert aan de zelfstandige Plus-ondernemers, groeide met 3,6 procent tot 1,535 miljard euro.
Plus sloot vorig jaar tien winkels zonder perspectief, maar opende ook twee nieuwe vestigingen. Het aantal winkels daalde daardoor per saldo met acht tot 259. Verder meldde het bedrijf dat het zijn financiële positie heeft verbeterd. De schuld van 25 miljoen euro die het had bij de bank, is afgelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.