Home

Nieuws

Gijs-streekproducten ook bij boerderijwinkels

Nieuwkuijk - Streekproducten van het merk Gijs worden voortaan ook door groothandel Distri Culinair aangeboden. Dat heeft het bedrijf achter Gijs, Streekselecties, bekendgemaakt. Distri Culinair belevert circa 300 boerderijwinkels in Nederland. Streekselecties plaatste de eerste Gijs-kast met producten bij een zuivelboer in Drunen.

Het merk Gijs is vier jaar geleden geïntroduceerd bij supermarktketen Plus. Het aantal Plus-supermarkten dat Gijs-producten verkoopt is sindsdien toegenomen van 20 tot 260. Streekselecties verkoopt ook streekproducten onder de merknamen Wijland (Jumbo), en onder de namen Beste van Deen (Deen) en Spar in de Streek (Spar).
Sinds januari verkopen ook Delixl, een grote leverancier van de horeca, en Westcord-hotels Gijs-producten. Het assortiment bestaat uit honderd producten die volgens de organisatie worden getoetst op onderscheidende smaak en een afkomst van een kleinschalige Nederlandse producent waarbij een verhaal verteld kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.