Home

Nieuws 371 x bekeken

General Mills ziet omzet vooral door aankoop Yoplait groeien

Minneapolis - General Mills heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 4,12 miljard dollar (3,1 miljard euro), 13 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst van het Amerikaanse voedingsconcern daalde met 0,2 procent tot 391,5 miljoen dollar (295,9 miljoen euro).
General Mills staat bekend als producent van snacks, soep en ontbijtgranen maar is sinds kort ook eigenaar van de Franse yoghurtmaker Yoplait. De aankoop van Yoplait is volgens het bedrijf uit Minnesota een belangrijke reden waarom de omzet is gegroeid, naast een prijsverhoging voor producten.
De omzet van General Mills in de VS steeg iets meer dan 2 procent terwijl de internationale groei 51 procent bedraagt. Hiervan komen 43 procentpunten op het conto van Yoplait, dat wereldwijd marktleider is met yoghurt. Voedingsconcerns als General Mills hebben vanwege het dalende consumentenvertrouwen in veel markten moeite prijzen te blijven verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.