Home

Nieuws

Gelderland investeert mogelijk 3,5 miljoen in landbouw

Arnhem - De provincie Gelderland investeert mogelijk 3,5 miljoen euro in het programma ‘vitale landbouw’.

Provinciale Staten stemmen volgende week woensdag over een voorstel daartoe. De provincie Gelderland werkt in het landelijk gebied aan een aantal beleidsdoelen, waaronder vitale landbouw. Eén van de doelen van het programma is het verbeteren van de inrichting van grondgebonden landbouw.
Om dit mogelijk te maken kan subsidie worden aangevraagd voor zogenaamde ‘kavelruil’. Vaak gaat het hierbij om ‘multifunctionele losse kavelruilen’, omdat er vaak ook particulieren of organisaties bij betrokken zijn. Voor losse kavelruil kan alleen subsidie worden aangevraagd door kleine en middelgrote landbouwbedrijven in de primaire landbouw, gemeenten, waterschappen en de SBKG.

Of registreer je om te kunnen reageren.