Home

Nieuws 16 reacties

Gelderland geeft 6.000 hectare terug aan de boeren

Arnhem – De Provincie Gelderland heeft besloten om 6.000 hectare bestemd voor de realisatie van de Ecologische Hoofdstuctuur terug te geven aan de boeren. Dat bevestigen Peter Schrijver van LTO Gelderland en statenlid Mijnke Bosman.

De 6.000 hectare wordt gewonnen door hectaren los te koppelen van de verbindingszone. Bosman: ”De verbindingstrajecten blijven in tact. We hebben gezocht naar percelen die niet aan de verbindingszone afdoen. Het zijn stukken grond die geen directe bijdrage leveren aan de verbindingzones.”
De natuurgronden zijn deels in eigendom van de Provincie en stonden deels op de nominatie aangekocht te gaan worden. Bosman benadrukt het een intentie is die de provincie is overeengekomen met LTO en de natuur- en landschaporganisaties. In juni neemt de Provinciale Staten het besluit.

Laatste reacties

 • boeren

  ik hoop maar dat meer provincies volgen!!!

 • Spotvogel

  Lekker dat bekrompen egoistische wanbeleid in een mudvol land met 17 miljoen inwoners. De EHS is noodzakelijk om dit land ook over 50 of 100 jaar nog bewoonbaar en vooral leefbaar te houden voor de mens. Wie dat niet kan en wil begrijpen die moet zijn of haar hersens eens vakkundig laten scannen! Want wie nu leeft die heeft de plicht om voor een leefbare toekomst te zorgen!

 • helvo21

  EHS heeft niets met de leefbaarheid te maken,het is gewoon waanzin om zoveel goede landbouwgrond te vernielen naar zogenaamde natuur.Als je dit land over 50 of 100 jaar nog leefbaar wil houden moet je vooral naar jezelf kijken,en veel minder fosiele brandstoffen gebruiken.Ook plastic en kunststoffen zijn zeer slecht voor het milieu met al die oplosmiddelen.

 • werklust

  goede zaak

 • aasgieren

  Spotvogel je heb hersens op de goede plek. Ga er dan ook van uit dat je in het belang van de wereld /natuur niet voortplant.

 • J@gertje

  Een goede zaak.
  We hebben al genoeg vossen en ganzen kraamkamers.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Je moet wat als de bodem van de subsidie pot (eindelijk eens) in zicht komt.Natuur is:mensen weg en afblijven,zolang dat niet gebeurt kunnen we in NL alleen maar spreken van NEPtuur.

 • Peter1125

  @spotvogel: ik heb geen tijd om m'n hersens te laten scannen, maar ik begrijp het toch niet, sorry.
  waarom is het over 50 tot 100 jaar niet meer leefbaar hier dan zonder die EHS?
  (waar ik overigens fel tegen ben)

 • Spotvogel

  Ruim een halve eeuw onderhield de samenleving de Nederlandse boeren met honderden miljarden guldens en later euro's aan volstrekt onterechte subsidies. Want IEDERE capabele zelfstandige ondernemer moet de eigen boks kunnen ophouden! Maar boeren wilden alles wat dit land uniek, leefbaar en kostbaar maakte ook nog tot op de laatste vierkante millimeter ten eigen nutte uitbuiten. In een ook toen al overbevolkt land werd daar volkomen terecht door gewetensvolle bestuurders een stokje voor gestoken. Nu zetelt hier op schandalig ondemocratische wijze een totalitair hersenloos schrikbewind dat alles met de grond gelijk wil maken. Laat ze hun gang maar gaan. Na deze pikdonkere nacht voor onze democratie rekenen gemotiveerde nieuwe bestuurders wel voorgoed af met deze ongeletterde hufterij. Het CDA verschompelt per dagdeel minimaal met een kwart zetel. En ook de VVD zal al heel snel de electorale zwemvesten moeten aantrekken. Een gelukje voor hen: als ze bij elkander op de schouders klimmen dan verzuipt hoogstens de helft van hun kamerzetels! Dan mogen ze Balkenende danken dat die destijds te krenterig was om de Hofvijver weer op diepte te laten brengen door baggerbedrijf Conijn. Zo worden die SUV rijdende, oranje gestropdaste, lafhartig achterbakse bloedjagers dus toch nog mooi het haasje. Of béter: het neoliberale waterkonijn. Nu nog kijken of PLUS daarin geinteresseerd is!

 • Peter1125

  juist ja... of subsidies wel of niet terecht zijn laat ik even in het midden, dat is in mijn beleving per geval verschillend.
  en ik weet niet of je het in de gaten hebt gehad, maar de meeste landbouwgebieden in nederland zijn zelf gemaakt, als dat niet uniek is dan weet ik het ook niet meer.
  wat de natuur betreft sluit ik me volledig bij mels aan, die het altijd neptuur noemt, ik vind dat wat door de mens gemaakt is door de mens benut mag worden.
  verder is het geen hersenloos schrikbewind, maar vind jij het een hersenloos schrikbewind, dat vind ik namelijk niet, daarin verschillen we kennelijk van mening, en dat mag ook.

 • Mels

  Spotvogel wordt ondertussen een beetje zwak met zijn continue eenzijdige verhalen over hoe slecht we er wel niet voorstaan.Vandaag nog een tiental hazen,fazanten en ander wild gezien die de loop van jagertje voorbij gekomen waren,ook barstte het van het bodemleven achter de machine,de meeuwen konden bijna niet meer vliegen met hun dikke buiken,om mij heen groeiden diverse door de mens geplante bomen waar meerdere vogels in zaten waarschijnlijk op zoek naar een nestplek of aan het uitbuiken van de schranspartijen die zich regelmatig voordoen op vers bewerkt land(niet alleen meeuwen vinden daar de kost),Het verbaasde mij een beetje want ik reed echt niet middenin een door de mens aangelegd vogel foerageer gebied of stiltewantkansopbroedendevogelsgebied,ook de hazen en fazanten waren zeker niet uitgezet,Man stel je niet zo aan met dat gezever,je moet niet tegen ons blijven zeuren maar de touwtje die daar voor zijn moet je een trek geven en dat doe je niet want dan heb je het over megaconglomeraten van dikke bestuurders met enorme finaciele belangen die alleen maar aandeelhouders tevreden moeten houden enz enz bla bla,ik ga lekker met mijn SUV een rondje toeren om mij te vergapen aan een neptuurgebied waar alleen maar ganzen lopen de rest is verjaagd,maar dit wel heel kort om dan naar de Mac Donalds te rijden en me daar tegoed te doen aan een onverantwoord geproduceerde hamburger met onverantwoord geproduceerde vulling.En om van de verpakking maar niet te spreken.

 • Peter1125

  mooi verwoord mels!

 • J@gertje

  Mels,
  Ik zat vandaag bij een graanakker van mijn buurman die last had van ganzenschade.
  Deze ganzen zijn afkomstig van een zwaar gesubsidieerd natuurgebied.
  Spotvogel zat intussen gelukkig in zijn achtertuintje vliegtuigstrepen te fotograferen, dus daar had ik geen omkijken naar.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Hij heeft zijn aandacht verlegd,gelukkig voor jou kan hij het uit zijn tuin vandaan redden,waarschijnlijk is hij murv geworden van zijn eigen verhalen die misschien wel op waarheid berusten maar op de verkeerde site verteld worden en derhalve geen resultaat opleveren,al moet ik bekennen dat ik wel stof tot nadenken gekregen heb van de beste man,iets wat de bedoeling was.Wat natuurlijk niet wil zeggen dat mijn mening gewijzigd is alleen kan ik nu nuances aanbrengen in de discussies met collega`s

 • agratax1

  @Spotvogel Ik weet dat je de nodige frustraties hebt, die je niet via normale kanalen verwerkt, maar die je bot viert op burgers die net iets anders en genuanceerder denken dan jij. Zij hebben doorgaans de moed om met naam en toenaam bekend te zijn bij de redactie of de lezers van deze blogs. Jij vindt dat je nog steeds vanuit de schuilhut moet jagen op de anders denkende, op de wijze die iedere dictator bezigt. Als jij weer als een vrij man rond wilt lopen, zul je de anders denkende in zijn waarde moeten laten. Doe je dit dan kom je vermoedelijk sneller op de plek waar je wilt zijn dan met de huidige oorlogskreten, die niemand begrijpt hooguit je >geloofsgenoten<.

 • varkenshouder1

  Ik denk dat die 10 die hier reageren Spotvogel doen onderhouden, dat zegt genoeg !!!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.