Home

Nieuws 254 x bekeken

Franse maiswereld in beroep tegen verbod MON810

Parijs – De bond van Franse maistelers AGPM heeft samen met de organisatie van zaadbedrijven beroep aangetekend bij de Conseil d’Etat, de Franse Raad van State, tegen het door de minister van landbouw afgekondigde verbod op de transgene maissoort MON810.

De maiswereld stelt dat het verbod op geen enkel serieus wetenschappelijk bewijs is gestoeld. Parijs heeft onlangs MON810 weer in de ban gedaan nadat eerdere verboden zowel door het Europese Hof van Justitie als door de Conseil d’Etat zelf wegens onvoldoende onderbouwing waren vernietigd. De maistelers en zaadbedrijven stellen dat dat met het nieuwe verbod opnieuw het geval is. Bovendien vreest AGPM dat telers financiële schade zullen lijden door de insecten waar tegen MON810 juist transgeen bestand is gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.