Home

Nieuws

Frans crisisoverleg over Schmallenberg

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno le Maire heeft gisteren met een groot aantal organisaties uit de veewereld crisisoverleg gevoerd over het Schmallenberg-virus. Dat gebeurt nu het aantal vastgestelde besmettingen volgens de laatste cijfers is gestegen tot 670.

Le Maire wil proberen om de verspreiding van het virus tot staan te brengen en vooral ook de gevolgen voor veehouders en de sector te beperken. Hij heeft daarbij de organisaties in de sector gevraagd hun voorstellen uit te werken voor een wederzijds fonds waaruit de meest getroffen boeren een schadevergoeding kunnen krijgen. Le Maire heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om veehouders nog eens te herinneren aan de voorzorgen die ze moeten nemen. Verder gaf hij een opsomming van de vele onderzoeksprojecten die het Franse Netwerk voor de dierengezondheid RFSA sinds de eerste gevallen bekend werden op gang heeft gebracht.
Le Maire’s eigen dienst voor de gezondheid van dieren Anses moet voor eind deze maand rapporteren over de verschillende diagnostische testen die noodzakelijk zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.