Home

Nieuws 952 x bekeken

ForFarmers breidt verder uit

Lochem - Veevoerproducent ForFarmers neemt zijn Britse branchegenoot BOCM Pauls over en wordt daarmee de grootste voerproducent van Europa. Dat meldde het bedrijf donderdag.

Door de overname, die nog moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders en Europese toezichthouders, ontstaat een bedrijf met 2500 werknemers en een totale omzet van 6,6 miljard euro per jaar. ForFarmers produceert dan jaarlijks 8,8 miljoen ton voer.

BOCM Pauls heeft een jaaromzet van 600 miljoen euro en is marktleider op het gebied van mengvoer in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft 11 mengvoerfabrieken en zeven locaties waar speciaal maatvoer wordt geproduceerd.

Eerder deze maand kreeg ForFarmers toestemming uit Brussel voor de overname van mengvoerbedrijf Hendrix. Dat bedrijf wordt vanaf 1 april aan het concern toegevoegd.

Voor de huidige Nederlandse, Duitse en Belgische klanten verandert volgens ForFarmers weinig. ,,ForFarmers is en blijft een no-nonsense organisatie, die dicht bij haar boeren staat en weet wat er speelt in de markt'', aldus het bedrijf dat voor 87,6 procent in handen is van de coöperatie FromFarmers.

Of registreer je om te kunnen reageren.