Home

Nieuws 1037 x bekeken

Flevolands gedeputeerde sprakeloos na uitspraak Oostvaarderswold

Lelystad – Flevolands gedeputeerde Marc Witteman heeft teleurgesteld en met onbegrip gereageerd op het besluit van de Raad van State om een streep te zetten door het plan Oostvaarderswold. ”Ik ben even sprakeloos”, liet hij via Twitter weten, kort nadat de uitspraak van de rechter bekend was gemaakt.
De Raad van State heeft het besluit van de provincie Flevoland voor de realisering van de Oostvaarderswold vernietigd. Tegen het besluit van de rechter is geen beroep meer mogelijk. De provincie heeft al 108 miljoen euro geïnvesteerd in de Oostvaarderswold, maar door het belsuit van het kabinet geen nieuw geld uit te trekken voor de realisering van natuurplannen, kon het project niet volgens de plannen worden voortgezet. De provincie wilde toch doorgaan met een andere financiering. Betrokken agrarisch ondernemers en LTO Noord in de provincie Flevoland gingen tegen het provinciebesluit in bezwaar en krijgen nu van de rechter gelijk.


Volgens de rechter heeft de provincie te weinig financiële onderbouwing voor het plan. Door de bezuiniging op natuur door staatssecretaris Henk Bleker ontstaat in de plannen een tekort van 132 miljoen euro. De provincie heeft zelf niet het geld dat gat te dichten. Bovendien heeft de provincie niet aannemelijk kunnen maken dat er voldoende geld is om een soberder plan uit te voeren, waarbij ook geld van andere partijen beschikbaar is. Volgens de rechter is het besluit van de provincie niet deugdelijk gemotiveerd.

 

Volgens de rechter heeft de provincie te weinig financiële onderbouwing voor het plan. Door de bezuiniging op natuur door staatssecretaris Henk Bleker ontstaat in de plannen een tekort van 132 miljoen euro.

 

De provincie heeft zelf niet het geld dat gat te dichten. Bovendien heeft de provincie niet aannemelijk kunnen maken er voldoende geld is om een soberder plan uit te voeren, waarbij ook geld van andere partijen beschikbaar is. Volgens de rechter is het besluit van de provincie niet deugdelijk gemotiveerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.