Home

Nieuws

Flevoland ziet af van bezwaar tegen natuurakkoord

Lelystad – De provincie Flevoland trekt het bezwaar in dat GS eerder deze week hebben ingediend tegen het natuurakkoord.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman zegt dat de provincie zich niet kan veroorloven niet aan de onderhandelingen mee te doen.
Het college van Gedeputeerde Staten besloot eerder deze week nog in bezwaar te gaan tegen het besluit van staatssecretaris Bleker. De provincie claimde een uitzonderingspositie in het beleid voor met name de realisering van het Oostvaarderswold.
Provinciale staten in Flevoland willen niet langer de kont tegen de krib gooien, nu de provincie in twee rechterlijke uitspraken het lid op de neus heeft gekregen. De Raad van State zette een streep door het provinciaal inpassingsplan omdat er geen financiering voor was en de rechter in Zwolle oordeelde dat de provincie geen aanspraak kon maken op extra geld van het rijk voor het Oostvaarderswold.

Of registreer je om te kunnen reageren.