Home

Nieuws 305 x bekeken

FUW wijst op boetes bij verlopen transportvergunning

Cardiff – De Farmers Union of Wales (FUW) heeft er bij haar leden op aangedrongen te controleren of hun vergunning voor het vervoeren van vee nog geldig is. Boeren die met een ongeldige vergunning toch met hun vee de weg op gaan, riskeren een boete tot 6.000 euro of zelfs gevangenisstraf.

De Britse diergeneeskundige dienst Ahvla heeft de laatste tijd alle boeren van wie de vergunning op 1 januari afliep aangeschreven. Dat gaat dan om de vergunningen met een looptijd van vijf jaar die bij het invoeren van het systeem werden verleend. Toch denkt de FUW dat veel boeren hun vergunning niet hebben gecontroleerd. ”We willen boeren er dus graag aan herinneren dat ze nagaan of ze nog aan de vereisten voldoen, want als ze worden gepakt met een verlopen vergunning dan dreigt een zware straf”, aldus Alun Edwards van de FUW.

Of registreer je om te kunnen reageren.