Home

Nieuws 219 x bekeken

FNLI en CBL: kritiek verpakkingenakkoord onterecht

Rijswijk - De koepelorganisaties voor de Nederlandse levensmiddelenindustrie en supermarkten, de FNLI en CBL, vinden kritiek op het verpakkingenakkoord ongegrond.

Het akkoord tussen het verpakkende bedrijfsleven, samen met de VNG en het ministerie van Infrastructuur en Milieu is volgens de organisaties ‘de groenste van Europa’.
De hergebruikdoelstellingen zijn volgens FNLI en CBL de hoogste in Europa. Voor glas is het percentage dat hergebruikt moet worden gesteld op 90 procent en voor kunststof 52 procent. De kritiek richt zich op de gelijktijdige afschaffing van de statiegeldverplichting.
Algemeen directeur René Roorda van het CBL: “Nu bestaan er twee inleversystemen voor kunststof naast elkaar, dat van Plastic Heroes en het statiegeldsysteem. Dat is onhandig en inefficiënt en houdt een verhoging van de inzameling van kunststofverpakkingen tegen. Bovendien is het erg duur, vooral omdat statiegeldflessen slechts 5 procent van het kunststofafval vertegenwoordigen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.