Home

Nieuws 307 x bekeken

FAO: 69,8 miljoen nodig voor afwenden voedselcrisis Sahel

Rome – De FAO zegt 69,8 miljoen dollar (53,2 miljoen euro) nodig te hebben om een voedselcrisis in de Sahel af te wenden.

Volgens de VN-organisatie dreigen 15 miljoen mensen in onder meer Niger, Mali, Burkina Faso en Senegal de zekerheid op dagelijks voedsel te verliezen. Vorig jaar heerste in de regio ook een voedselcrisis. Sinds 2010 investeerde de FAO 25 miljoen dollar in de regio.
In 2011 lag de totale graanproductie in de Sahel-regio in West-Afrika volgens de FAO 25 procent lager dan in 2010. In Tsjaad en Mauretanië lag de oogst zelfs 50 procent lager. Door onrust in Noord-Mali zijn bovendien 120.000 mensen gevlucht en daardoor minder zeker van voldoende voeding.
”We moeten in actie komen om een verdere verslechtering van de voedselveiligheidsituatie en een complete voedselcrisis te voorkomen”, aldus FAO-directeur-generaal José Graziano da Silva. ”Deel van de oplossing is dat boeren en herders toegang tot lokale markten krijgen (-).”

Of registreer je om te kunnen reageren.