Home

Nieuws

FAO: 50 miljoen dollar nodig voor Hoorn van Afrika

Rome - De wereldvoedselorganisatie FAO zegt 50 miljoen dollar (37,7 miljoen euro) nodig te hebben voor het ondersteunen van de landbouw in de Hoorn van Afrika.

Het geld is nodig om een project van 90 dagen waarbij boeren naast agrarisch advies ook productiemiddelen als zaaigoed en meststoffen krijgen.
In Somalië wil de FAO vanaf april op grote schaal verbeterde mais-, sorghum- en sesamzaden verspreiden. De FAO werkt ook met de lokale bevolking aan de ontwikkeling van irrigatiekanalen. Daarnaast worden dieren gevaccineerd en bewegingen van kuddes geregistreerd. Veel boeren in de regio trekken rond met geiten of schapen.
“De internationale gemeenschap moet de steun aan de meest kwetsbare huishoudens in Somalië en andere droge gebieden in de Hoorn van Afrika voortzetten, om boeren te helpen voorbereiden op een mogelijke nieuwe periode van droogte”, aldus Castro Camarada van de FAO. Naast de 50 miljoen dollar voor de komende 90 dagen denkt de FAO 240 miljoen dollar nodig te hebben in 2012, voor de Hoorn van Afrika.
Volgens de FAO hebben momenteel 8,1 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika hulp nodig. Het betreft 3,2 miljoen mensen in Ethiopië, 2,5 miljoen mensen in Somalië, 2,2 miljoen mensen in Kenia en 180.000 mensen in het kleine Djibouti.
Een maand geleden verklaarde de FAO dat van acute hongersnood in Somalië geen sprake meer is, maar met 2,5 miljoen hulpbehoevenden zit nog altijd eenderde van de bevolking in een crisissituatie, aldus de FAO.

Of registreer je om te kunnen reageren.